woensdag 5 december 2012

Maandag 3 december 2012 Shabanou is zwanger!Hoog tijd om een blogspot voor het komende nestje van Shabanou te starten. Dat haar nestje wat eerder komt dan gepland, was een 'eigen initiatiefje'. Ik wil niet dat de poezen te vaak een nestje krijgen maar in dit geval lag dit eigenlijk wel anders. Terwijl ik het ze het dekken onmogelijk maakte door ze net als de vorige keren beiden een broekje te laten dragen, ging de gedachte meer dan eens door me heen dat ik het maar niets vond dat Shabanou nog een paar maanden moest wachten. Mijn planning lag op eind januari zodat Shabanous kittens pas geboren zouden worden nadat de kittens van Tresca weer uit huis zouden zijn.
Toen we op woensdagavond 7 november de dekkreet van Shabanou hoorden - het was wel heel erg knap van het stel dat ze dit met die broekjes aan voor elkaar hadden gekregen! - hebben we hun volharding beloond door de broekjes meteen uit te doen en te hopen dat Jack nog minstens één keer een dekking zou doen. Het heilige vuur gaat er bij een kater vaak uit na een aantal dagen proberen en we waren best bang dat  de kans dat deze dekking een probleemnestje zou opleveren, best groot was (een eenling krijgt helaas meestal niet de benodigde moederzorg) maar de lieverd heeft Shabanou nog twee keer gedekt dus het komende nestje kan net zoals haar vorige toch meer dan een eenling groot zijn. Kimo en Kira van hun eerste nestje zijn zulke aantrekkelijke en gezellige diertjes dat we heel erg graag een herhaling van deze combinatie wilden.

Even voorstellen:

Jack - Groot Internationaal Kampioen Van Doeskosjka's Spring Jumper aka Jumpin' Jack Flash, Somali sorrel zilver.

Jack in het favoriete mandje in de keuken

Jack is geweldig op de shows. 

Het stelletje 'lovebirds' tijdens de vorige krolsheid.
Toen werkten die broekjes wel.

Hieronder kunt u alles over Jack vinden, stamboom, foto's en belevenissen vanaf zijn jeugd tot heden.

Jacks pagina's op de website


Shabanou - Groot Internationaal Kampioen Silfescian Shabanou Raiza, Somali zwartzilver

Shabanou is al begonnen met het uitbroeden van haar kittens
boven de radiator achter de bank.

Shabanou is ook zo'n succesvolle showkat. 

Het stelletje in hun gezamenlijke dubbel grote showkooi.

Hun showkooi is van alle gemakken voorzien,
zoals hangmandjes, tentjes en hun natje en droogje.
Bange katten showen zou niet mogen maar
 voor katten die genieten van extra aandacht kan het
juist een verrijking voor hun levenservaringen zijn.

Hieronder kunt u alles over Shabanou vinden, stamboom, foto's en belevenissen vanaf zijn jeugd tot heden.

Shabanous pagina's op de website

Hun vorige nestje

De nestjes van Jack bij Shabanou en haar dochter Gidget

Omdat de zwangerschap van Shabanou vorige week al zichtbaar was en Jack toen ook zijn laatste herdekking heeft gegeven, mocht hij de volgende dag een paar uurtjes bij de dierenarts logeren; voor zijn castratie. We hopen dat hij heel snel zal genieten van het meer ontspannen castratenleven en stopt met sproeien.

Ik heb vandaag, 5/12, deze blogspot via een ander account gemaakt en ik hoop dat nu de onduidelijkheden over welke blog bij welk account hoort, tot het verleden behoren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten