zondag 20 januari 2013

U vraagt, wij draaien :-)

Gisteren schreef ik in m´n andere blog over het nestje van Tresca dat ik erop moest gaan letten dat haar kittens nu ze vlees gaan eten ook zelf hun drolletjes kwijt moeten zien te raken - prompt zijn ze er vandaag mee begonnen. Ook schreef ik over deze kittens dat ze hun oogjes van mij wel mochten gaan opendoen. Dat hebben ze vast opgepikt want vandaag zijn ze ermee begonnen. Nog maar hele kleine kiertjes maar groot genoeg om dit moment te vereeuwigen. Omdat dit precisiewerk is, heeft Huibert deze foto's gemaakt.

Shabanou zag ons komen. Ze heeft alles onder controle
en is heel trouw bij haar nestje.

Lexie vond dat ze als grote halfzus van deze kittens en
kleindochter van Shabanou ook haar steentje
aan deze fotoshoot moest bijdragen.


Deze foto´s zijn van het donkere katertje dat als tweede geboren werd.

En nog eentje.

De eerstgeborene.
Hij is zoveel lichter van kleur, heeft minder contrast tussen zijn zilver en ticking.
Dit heeft hij vast van zijn moeder.
Samen poseren, dus samen de kopjes naar rechts,

de kopjes naar links,
Instinctief zoeken poezenmoedertjes een wat donkere ruimte om te voorkomen dat er licht op de kwetsbare oogjes valt. De oogzenuw werkt nog niet goed en wanneer er te lang en te veel licht in hun ogen zou vallen, kan dat schade aan het oog veroorzaken. Fotograferen kan wel omdat dit maar eventjes is.

Shabanous beertjes. 

Gelijktijdig met het opengaan van de oogjes begint hun gehoor ook te werken en gaan ze dus op geluiden zoals het lieve koeren van hun moeder en op de menselijke stem reageren. Nu wordt het echt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten