donderdag 21 februari 2013

Ze lopen al heel parmantig door de hele kamer

En de bovenetage heeft ook geen geheimen meer voor ze.
Hun ontwikkeling gaat zo enorm snel. Vandaag zijn ze zes weken oud geworden en op de weegschaal lieten ze zien hoe goed ze gegroeid zijn. Nemo woog 656 en Nelson 685 gram.
Omdat Shabanou zoveel melk voor ze had, hadden ze lang geen interesse in ander voedsel. Nemo was uiteindelijk de eerste met het willen eten van vlees; Nelson was eerst niet over te halen om een hapje gemalen vlees maar was meteen met stip de beste eter toen hem het echte vlees werd voorgezet. Hij zet gewoon overal zijn tandjes in. Nemootje ook. Vandaag hebben ze geknabbeld aan rauwe kippenruggetjes en daarna gekookte kippenlevertjes en voor de nacht nog een rondje Carnibest. Ze eten tussen de grote kittens van Tresca mee alsof ze nooit anders gedaan hebben.
Jonna
Voor een van de twee katertjes heeft zich een gezin gemeld. Hun kitten gaat Bobby heten en omdat hun andere katje geen ideale jeugd (te jong bij de moederpoes en nestgenootjes weggehaald en daardoor bijv. niet geleerd dat je niet zo ruw moet spelen/bijten) willen we de meest stoere van dit stel uitzoeken die zo klein als hij is toch in staat is corrigerend op te treden. Deze kittens konden geen betere leerschool krijgen als het opgroeien hier. Ik was toen ik wist dat het nestje van Shabanou 2,5 week na dat van Tresca geboren zou worden best wel bezorgd hoe de grotere kittens met de jongere zouden omgaan. Dat viel dus reuze mee. Ze vallen ze gelukkig niet echt lastig en Nemo en Nelson dribbelen mee alsof ze evengroot zijn. Wanneer er geen toezicht is, breng ik de kleintjes boven want ze hebben wel hun rust nodig.

Ruby komt er uit zichzelf bij. Jonna en Esmee amuseren zich prima.


Shabanou hield wel toezicht en Ruby kwam ook meeknuffelen.Nelson naast zijn vader aan de maaltijd.


Nemo

Ze zijn ook totaal niet onder de indruk van de honden.

Jewel vindt al dat jonge spul best interessant.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten